НОВИТЕ JEEP® COMPASS & RENEGADE E-HYBRID


Jeep® ја проширува својата хибридна гама. Електричниот мотор го поддржува бензинскиот мотор и при мали брзини овозможува возење во целосно електричен режим гарантирајќи вистинско хибридно доживување.

НОВИТЕ JEEP® COMPASS & RENEGADE E-HYBRID


Jeep® ја проширува својата хибридна гама. Електричниот мотор го поддржува бензинскиот мотор и при мали брзини овозможува возење во целосно електричен режим гарантирајќи вистинско хибридно доживување.

НОВА ГАМА JEEP® E-HYBRID

Jeep® Renegade & Compass e-Hybrid го комбинираат новиот бензински мотор 1.5 Turbo T4, кој испорачува 130 КС на предните погонски тркала со втор електричен мотор од 48V. Технологијата e-Hybrid овозможува да се подобрат перформансите обезбедувајќи до 15 kW* (20 КС) во различни фази на возење. Спротивно на некои други возила со технологија mild hybrid, системот Jeep® e-Hybrid при мали брзини му овозможува на возилото да се придвижува само со електричниот мотор*: особено ценето при маневри на паркирање или во сообраќаен застој. Новиот погонски систем e-Hybrid располага со нов менувач со седум брзини и двојна спојка. Пократкото време на преминување од брзина во брзина значи и поудобно возење. Благодарение на 7-степениот менувач се гарантира максимална ефикасност при возење на автопат.

*Функционирањето зависи од состојбата на исполнетост на батеријата и условите на возење.

НОВА ГАМА JEEP® E-HYBRID

Jeep® Renegade & Compass e-Hybrid го комбинираат новиот бензински мотор 1.5 Turbo T4, кој испорачува 130 КС на предните погонски тркала со втор електричен мотор од 48V. Технологијата e-Hybrid овозможува да се подобрат перформансите обезбедувајќи до 15 kW* (20 КС) во различни фази на возење. Спротивно на некои други возила со технологија mild hybrid, системот Jeep® e-Hybrid при мали брзини му овозможува на возилото да се придвижува само со електричниот мотор*: особено ценето при маневри на паркирање или во сообраќаен застој. Новиот погонски систем e-Hybrid располага со нов менувач со седум брзини и двојна спојка. Пократкото време на преминување од брзина во брзина значи и поудобно возење. Благодарение на 7-степениот менувач се гарантира максимална ефикасност при возење на автопат.

*Функционирањето зависи од состојбата на исполнетост на батеријата и условите на возење.

Потрошувачка на гориво: (l / 100 km): 5,6-6,1; Емисии на CO2 (g / km): 128 – 139. Вредностите се одобрени врз основа на пондерираниот циклус на WLTP, ажуриран на 01.04.2022 година и наведени за компаративни цели.

ПОБАРАЈ ПОНУДА

    ВАШИ ДЕТАЛИ

    Податоците кои ни ги давате со овој формулар ќе бидат обработени, зачувани и употребени во согласност со условите утврдени во нашата Политика на приватност. Би сакале да ве контактираме во врска со нашите производи, понуди и услуги. Замолуваме назначете подолу како би сакале да ве контактираме.

    Правни забелешки